Λίγα λόγια για το blog

Ο όρος αγκιτπρόπ προήλθε από τη σύντμηση των λέξεων αγκιτάτσια και προπαγάνδα. Ο Ρώσος μαρξιστής θεωρητικός Γκεόργκι Πλεχάνοφ (Georgi  Plekhanov, 1857–1918) όρισε ως αγκιτάτσια τη διάδοση μιας ιδέας σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων και ως προπαγάνδα τη διάδοση πολλών ιδεών σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων.

Το agitprop libcom κινείται στα πλαίσια του Ελευθεριακού Κομμουνισμού όπως εμφανίστηκε, διαμορφώθηκε  και εξελίσσεται από τη δεκαετία του 1860 έως και σήμερα. Αν θελήσουμε να αποτυπώσουμε την πορεία του ρεύματος μέσα από πρόσωπα και οργανώσεις θα αναφέρουμε ενδεικτικά τους Mikhail Bakunin και Carlo Cafiero, τους Nestor Makhno, Pyotr Arshinov και την ομάδα Dielo Truda, τους αναρχικούς της FAI και της CNT και φυσικά τους Φίλους του Ντουρρούτι και όλης αυτής της παράδοσης που φτάνει μέχρι τις μέρες μας και εκφράζεται μέσα από τις εσπεσιφιστικές, πλατφορμιστικές και “μπακουνινιστικές” οργανώσεις.

Έτσι λοιπόν το agitprop libcom θα επιδιώξει να γίνει ακόμα ένα λιθαράκι για την οικοδόμηση της ταξικής και επαναστατικής συνείδησης τόσο εντός όσο και εκτός του αναρχικού χώρου.

Σκοπός είναι η συγκέντρωση υλικού, μέσα από αναδημοσιεύσεις, μεταφράσεις, αναλύσεις και ιστορικές αναδρομές που θα προπαγανδίζουν αυτή την αναρχική παράδοση και θα την τοποθετούν στο σήμερα, μιας και η αναγκαιότητα της οργάνωσης των αναρχικών κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Mail: agitproplibcom[at]riseup.net
Facebook: Agitprop Libcom