Οι Φίλοι του Ντουρρούτι

Με πρωτοβουλία μερικών συντρόφων του αναρχικού Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι, που τέλειωσε τη ζωή του σύμφωνα με τις επιθυμίες της απελευθέρωσης που έδιναν το στίγμα της εξέχουσας προσωπικότητας του σκεφτήκαμε να συγκροτήσουμε μια ομάδα που θα διαιώνιζε τη μνήμη του ανθρώπου που, με την τιμιότητα και την αξία του, αποτέλεσε σύμβολο της επαναστατικής περιόδου που άρχισε στα μέσα Ιουλίου.

Προσκαλούμε όλους τους συντρόφους που αγαπούσαν το σύντροφο Ντουρρούτι όταν ζούσε και που και μετά το χαμό του διατηρούν ζωντανό στη μνήμη το μεγάλο αγωνιστή, να ενταχθούν στους “Φίλους του Ντουρρούτι”.

“Οι Φίλοι του Ντουρρούτι” δεν είναι απλώς ένας ακόμη σύλλογος. Σκοπεύουμε να μπολιάσουμε την Ισπανική επανάσταση με το επαναστατικό σφρίγος του Ντουρρούτι. “Οι Φίλοι του Ντουρρούτι” παραμένουν πιστοί στις τελευταίες λέξεις που είπε ο σύντροφος μας στην καρδιά της Βαρκελώνης, καταγγέλλοντας την αντεπανάσταση και δείχνοντας με παρρησία το δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσουμε.

Για να γραφτεί κανείς μέλος στην ένωση μας είναι απαραίτητο να ανήκει στη CΝΤ και να αποδείξει το αγωνιστικό του παρελθόν και την αγάπη του για τις ιδέες και την επανάσταση. Προσωρινά, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στη Ράμπλα ντε Καταλούνια 18, διεύθυνση του τμήματος δημοσιογράφων της CΝΤ, 5-7μμ.

Η οργανωτική επιτροπή

*Η μετάφραση όλης της σειράς κειμένων για τους “Φίλους του Ντουρρούτι” έχει γίνει από Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης

Σημείωση του Agitprop Anarquista: Στην αναρχική εφημερίδα “La Noche”, στο φύλλο της 2ας Μαρτίου 1937, δημοσιεύτηκαν οι στόχοι και τα κριτήρια μέλους μιας νέας αναρχικής ομάδας που είχε πάρει το όνομα “Ομάδα Φίλοι του Ντουρρούτι”. Το κριτήριο επιλογής της συγκεκριμένης εφημερίδας για την ανακοίνωση της ομάδας ήταν ότι από τις αρχές Μαρτίου μέχρι και τα γεγονότα του Μάη, η “La Noche” δεν ανήκε οργανωτικά κάπου και έτσι οι “Φίλοι του Ντουρρούτι” ήταν σε θέση να εκφράσουν ελεύθερα την κριτική τους για την επίσημη πολιτική της CNT σε αντίθεση για παράδειγμα με την “Solidaridad Obrera” η οποία ήταν το επίσημο όργανο της CNT της Καταλονίας, στην οποία όλοι οι παλιοί συντάκτες και εκδότες αντικαταστάθηκαν από ανθρώπους που στήριζαν τη ρεφορμιστική γραμμή των Ανώτερων Επιτροπών της CNT. Έτσι όλες οι θέσεις – κλειδιά επανδρώθηκαν με όσου υποστήριζαν και υπερασπίζονταν την πολιτική της συνεργασίας και την είσοδο της Συνομοσπονδίας στην Κυβέρνηση.